Взимам от хладилника 10 яйца, оставям седемте здрави на масата, споменавам майката на яйцата и майката на майката на яйцата, изтривам пода и следващия път си обещавам да бъда по внимателен.
Взимам голяма купа разбивам в ръба яйцата и изсипвам тяхното съдържание в купата.
Изчиствам масата и столовете от жълтъците, пак споменавам родителите на яйцата и си обещавам да бъда по внимателен следващия път.
И така, имам 5 жълтъка в купата.
Взимам миксера, слагам му накрайниците за бъркане и разбивам жълтъците. Нищо, пробвам пак да поставя накрайниците....Сега разбивам. Миксера също има родители…
Измивам си лицето, шията, ръцете и гърба, махам жълтъка от ушите.
И тъй, сега имам в купата 2 разбити жълтъка, колкото и са ми необходими за кейка.
Сега облепвам стените и прозорците на кухнята с вестници, покривам мебелите с някакви стари тъкани...
Време е да добавя брашното. Сипвам в чаша 200 грама, изсипвам чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно събирам и връщам в пакета.
След като се убедя, че стените и прозорците са наистина добре облепени, започвам разбиването на сместа.
Вземам душ.
Вземам 4 големи ябълки и остър нож, предварително съм изтичал до аптеката за йод, пластир и бинт.
Време е да пристъпя към чистенето на ябълките, обработвам палеца с йод и го бинтовам. Нарязвам ябълките на кубчета и помня, че са ми необходими 2 ябълки, така, че в процеса на приготвянето може да изям само половината, обработвам с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовам.
Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавям в купата. Останалите ги събирам от земята и ги изхвърлям.
Разбърквам отново с миксера, измивам хладилника, защото ако засъхне се мие трудно.
После изсипвам готовата смес в леко намазана с олио тава и я слагам във фурната.
Изчаквам час и ако няма видими промени включвам фурната.
Като се събудя, не звъня в пожарната, а отварям прозорците и фурната.
След всичко преживяно отивам в близката кръчма.