Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 16:58 - Така не може да се живее повече!
Автор: kamosutrov Категория: Забавление   
Прочетен: 4764 Коментари: 8 Гласове:
17

Последна промяна: 30.01.2012 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този мощен писък прозвуча от полянката на Джойстик в блогарската кория. Джойстик беше магьосница, която живееше близо до пътя към централната поляна на Блогарска кория, която наричаха кой знае защо, Първа страница. Жителите на Блогарска кория от дълго време гадаеха, защо тя се е нарекла така. Джойстик вареше някаква смес от пача, мухъл и сушени археолози. Ходеше по полянките на другите блогари и ръсеше със сместа. Правеше магии и заклинания, но вместо блогарите да се стопят в небитието, привличаше нашите стари познайници Менестрела, Летящото Чушкарче, Рев и зора и Пророк Месията. Привличаше вниманието и на Върховното божество и гръмовержец на Блогарска Кория – Проектил Манагер.
Тук е мястото да опишем пантеона на Блогарска кория. Тя си имаше Върховно божество - Проектил Манагер. То управляваше корията както Яхве е напътствал Мойсей. Явяваше се пред блогарите под формата на любезни Блогзаповеди и позволяваше да се влиза в диалог с него. Общо взето диалозите с него не даваха резултат, щото беше твърде консервативно върховно божество. Управляваше един куп архангели, които налагаха тежки проклятия над блогарите. Сгафи ли някой блогар и току долети някой архангел и го плясне зад врата с проклятието „Бан”. Архангелите не си поплюваха много, но и можеше да си побъбриш с тях. Един вид сговорчиви бяха.
Но да се върна на нашата история.
След като Чу писъка на Джойстик, пръв дотича Менестрел. Той отдавна и беше хвърлил око и се правеше на влюбен. Правеше и серенади и клечеше под прозореца и. Джойстик му беше казала, да пее и свири, но с качулка на главата, защото Менестрел си беше голям грозник. Менестрел беше сполетян от проклятието „Бан” и ходеше по всички блогарски полянки да се жалва. Беше записал жалбите си на касетофон „Тошиба” /2х400W/ и надуваше главите на всички блогари. Беше съчетал в жалбата и стереотипните си проклятия към Чудовището, Валя и Катана. Седна пред колибката на Джойстик и пусна касетофона. Джойстик притвори прозореца, но от любезнаст не го накара да намали звука. Беше и скучно. Естествено, дотича и Рев и зора.
-К`во пра`йте, дружина?. А?. И зад неговия врат имаше белег от „Бан” проклятие. Да няма сбирка на обречените?
-Така се очертава, Рев и зор, отговори Джойстик. Ти, що си със синя престилка?
-Усвоявам нови умения-отвърна Рев и зор, уча се да препарирам. Ама не върви нещо. И плахо погледна към небосклона. Един архангел с „Бан” в ръка го наблюдаваше зорко. Рев и зор потрепери от ужас и се направи на невидял.
С гръм, трясък и пищене на полянката се приземи Летящото Чушкарче. Извади горивото от …. Там, където си държи горивото и приседна. И зад неговия врат имаше ярки следи от „Бан”.
Тримата го изгледаха с интерес…
-Абе, ти защо си си залепил брада и мустаци? Заприличал си на брадат чукундур, отбеляза Рев и зор.

-Всички ми се смеят, че съм малък и подрастващ и сега ги баламосвам, че съм страховит мъж с опит.
-Връзват ли се? Попита Менестрел.
-Само някои, ама не е достатъчно, отвърна Летящото Чушкарче. Все ме пращат в първи клас да уча правопис. Не е честно.
Гръмко дрънчене на желязо заглуши „Тошибата” на Менестрел. По пътеката се зададе копие на крайцера „Аврора” в мащаб 1:1. Пророк Месията го буташе към Първа страница.
Нашите познайници мигновено се изпокриха в храсталаците, Рев и зор се притесни да не му се одраска колата. Скочи и я избута от пътеката.
Пророк Месията чу уплашените викове и спря да бута крайцера. Покатери се пъргаво на палубата, включи ореола в захранването и закрещя с патос:
-Смърт на американците, на демократите, на седесарите, на капиталистите!
Менестрел скочи пъргаво, включи „Тошибата си и закрещя след него:
-Смърт на Чудовището, на Валя, на Катана! СМЪЪЪЪЪЪРТ!
Като чуха за Чудовището, Валя и Катана и четримата се проснаха ничком и се развикаха:
- Защо, о Проектил Манагере само нас наказваш!?!? Не е ли редно да посипеш с огън и жупел тези трижди проклети блогари? Те са виновни за всичко!
-И снимките ми крадат и полянката ми затварят!-обади се глас от финландската поляна.
-А на мен ми се подиграват, че съм бил дървен философ, обади се от един храст Валс О`Аванта. Той се правеше, че няма нищо общо със сбирката, но се навърташе наоколо и току вметваше по някоя мисъл, която четеше от един тефтер, който беше пълен с чужди мисли.
Валс О`Аванта е интересен жител на блогарска кория. Бродеше из Блогарска кория, събираше умни мисли и си ги записваше в тефтера. Това го правеше особено начетен в очите на някои блогарски жители и минаваше за интелектуалец.
Сплотената групичка подхвана отново клетвите и проклятията и се опитваше да омилостиви Проектил Манагер.
Пророк Месията дръпна спусъка и оръдието на крайцерът Аврора издаде силен пръднист звук. Митингът се сепна.
С вид на завършил генерал щабна академия подофицер, Пророк Месията изрева:
-К,во става тук, бе!!?!?!? Що не псувате американци и демократи,а? Джойстик, отвори прозореца, че да изхвърля няколко американеца през него!
-Пророк Месия, къщичката ми е на един етаж, могат и сами да си излязат-плахо се обади Джойстик.
-Изхвърлянето през прозорци има символичен характер придава особено значение на вероизповеданието ми!
-Пророк Месия, изхвърли през прозореца Чудовището, Валя, Катана и Йосарян, изскимтя Менестрел! Прокълни ги! Анатемосай ги!
-Ние не анатемосваме, ние налагаме партийни наказания! Поясни Пророк Месията. Кажете сега, как сте? Как си колега Летящо Чушкарче? Оооо, колега Рев и зор, особено ми е драго…
-Приятелю Пророк Месия, промълви Чушкарчето, направи нещо, това Катана, това Йосарян непрекъснато ми отлепват брадата и мустаците и ме шляпкат по голото дупе. Направи нещо! Менестрел толкова сълзи изля, че ми се наквасиха гуменките!
-Трудно е колеги, трудно е, промълви Пророк Месията. Вразите са навсякъде, но нашата атеистична вяра е силна, ние ще победим!
Последната фраза той изрева така, че минаващият случайно покрай тях Алекснакуб подскочи и изтърва снимката на милото си.
- Алекснакуб, Алекснакуб, чакай да ти се оплача, разбърза се Менестрел. Нека и на тебе се оплача от Чудовището, Валя, Катана и Йосарян!
-Оплачи се де, не ми пречиш. И аз не ги тача щото са Вечни Амброзии, но съм подготвил специални молитви към Проектил Манагер. И отмина замечтан по Милото си.
-Слушайте сега, заговорнически прошепна Рев и зор, започвайте да събирате отряда. Менестрел, Чушкарче, вашата задача е да направите тълпа! Ако не ви достигат хора, сътворете ги. Менестрел, извади ръката от гащите си и записвай! Пускай печатницата за клонинги! До седмица искам цяла дивизия! Чушкарче, твоята задача е да събереш нова реколта от чушлета. Не се плаши, че ще те наричат глупак! Бъди смел! Джойстик, ти продължаваш да вариш отварите си., но не слагай много чесън в пачата, че Катана много го обича и може да ти я изкльопа. Аз вече не си слагам чесън и в таратора. И краставици не слагам, че последния път пострадах нещо. Рев и зор наведе поглед към земята. Останалите не проявиха любопитство, знаеха за инцидента с краставицата и изненадания Рев и зор.
-Аз съм се отдал на култура и ще пиша сценарий. Трябва ми спокойствие, че да не изпадна в културен шок.
-Сценарий! Ти?, изуми се Джойстик. Тя беше наясно с литературните възможности на Рев и зор. Какво си замислил?
-Риалити шоу съм замислил. Ще събера очите на Блогарска кория. „Милиционер търси съпруга”. Ще бъде хит! Капиш?
-Къде прокапа!?!? Изпищя Джойстик. Тамън смених чергите! И изтича да проверява.

Продължението следва.




Гласувай:
17



1. yotovava - ... и Луната на Тошибата се оказа нахапана...
30.01.2012 17:16
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
2. kamosutrov - Гладно херувимче?
30.01.2012 17:55
Брееей!
цитирай
3. анонимен - Кеф! :-))))))))))) Чу
30.01.2012 20:53
Кеф! :-)))))))))))
Чу
цитирай
4. kamosutrov - Кеф, ама някой е пуснал донос. Бан... :-))))))))))))
31.01.2012 19:53
анонимен написа:
Кеф! :-)))))))))))
Чу

цитирай
5. joysii - Дълъг, скучен и безинтересен те...
03.02.2012 15:39
Дълъг, скучен и безинтересен текст. Не Ви бива в писането.
Все пак - много благодаря за времето, усилията и вниманието,което сте отделили на мен.
цитирай
6. анонимен - Не намирам нищо за мен:((((((((...
03.02.2012 16:58
Не намирам нищо за мен:(((((((((((((
Ужасен ужасен камосутрв:(((((
цитирай
7. анонимен - кви банове, кви доноси, аман от ц...
03.02.2012 16:59
кви банове, кви доноси, аман от цигански работи....пфффф
цитирай
8. kamosutrov - Моля.
03.02.2012 18:59
joysii написа:
Дълъг, скучен и безинтересен текст. Не Ви бива в писането.
Все пак - много благодаря за времето, усилията и вниманието,което сте отделили на мен.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kamosutrov
Категория: Забавление
Прочетен: 591677
Постинги: 68
Коментари: 1658
Гласове: 2619
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930